مجتبی امینی جشنواره

مجبتی امینی دبیر چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر با حضور در یک نشست رسانه‌ای به سوالات اصحاب رسانه درباره این رویداد پاسخ گفت.

به گزارش مشرق، نشست رسانه‌ای چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر با حضور مجتبی امینی دبیر و مسعود نجفی مدیر روابط عمومی این رویداد صبح امروز دوشنبه ۱۰ بهمن‌ماه در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.

این نشست رأس ساعت ۱۱ صبح با قرائت قرآن توسط مرتضی یراق‌بافان و پخش سرود ملی آغاز شد.

مسعود نجفی مدیر روابط‌عمومی این رویداد در ابتدا گفت: در ابتدای جلسه یادی از همکاران رسانه‌ای می‌کنیم که از دست داده‌ایم؛ وحید اسلامی، اصغر یوسفی‌نژاد، علیرضا غفاری، محسن جعفری‌راد و بابک برزویه و قبل از آن اشکان منصوری. یاد آنها را گرامی می‌داریم.

وی ادامه داد: از ۱۲ تا ۲۱ بهمن در پردیس ملت میزبان دوستان رسانه‌ای خواهیم بود. جدول نمایش سالن رسانه‌ها هم ظرف امروز و فردا منتشر می‌شود. در روزهایی دو سانس و روزهایی سه سانس نمایش خواهیم داشت، در روزهای سه سانسه نمایش‌ها از ساعت ۱۳ و در روزهای دو سانسه نمایش‌ها از ساعت ۱۶ آغاز می‌شود.

در ادامه از پوستر بخش بین‌الملل جشنواره چهل‌ویکم فیلم فجر رونمایی شد.

سپس مجتبی امینی دبیر این رویداد بیان کرد: در ابتدا همدردی کنیم با مردم خوی که زلزله در آنجا رخ داد. خدا را شاکریم که شرایط برگزاری چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر مهیا شد و نزدیک می‌شویم به روزهای آغازین جشنواره و امیدوارم به یاری و کمک شما در دوازده بهمن‌ماه جشن شروع سال سینمای ایران برگزار شود. امسال شرایط سختی برای برگزاری و برنامه‌ریزی داشتیم به دلیل مشکلات کشور در چند ماه اخیر و التهابات روند تولید فیلم‌ها با تاخیر رو به رو شد و تولیدکنندگان سرعت تولیداتشان پایین آمد. این موضوع چه در حوزه لوکیشن و مباحث تولیدی بود مراحل پس از تولید به تاخیر افتاد ولی در چارچوب ارزیابی فیلم‌ها با یک بسته تولیدی خوب رو به رو بودیم و ۷۵ اثری که در بخش ملی ثبت‌نام کرده بودند آثاری که به دبیرخانه رسید نسبت به سال‌های گذشته قابل توجه بود.

مجتبی امینی: در جشنواره فیلم فجر خودی و غیرخودی نداریم

ترافیک ویژه فیلم‌ها در جشنواره چهل‌ویکم

وی افزود: امسال با ترافیک ویژه‌ای از فیلم‌ها رو به رو خواهیم بود از اقلیم مختلف فیلم‌هایی خواهیم داشت و نشاط و شادابی به چشم می‌آید پیش از این بیشتر در شرایط تک لوکیشن فیلم داشتیم امسال در خط تولید سینما تنوع اقلیم و ژانرهای مختلف را داریم و فکر می‌کنم مخاطب را راضی نگه می‌دارد و با بسته خوبی بزای اکران در سال آینده خواهیم داشت بعد از این شرایط سخت خانواده سینما بعد از کرونا فکر می‌کنم امسال خستگی از تن همه درمی‌آید فیلم‌های خوبی در ژانرهای مختلف داریم و این نشان دهنده روح جدید در صنعت سینماست.

امینی ادامه داد: ما در هیات انتخاب که کارها را بررسی کردیم کارمان سخت بود تا فیلم‌ها به بخش رقابتی راه پیدا کنند، چون فیلم‌هایی که استاندارهای ویژه داشتند دست ما را بسته بود تا بدانیم چگونه انتخاب کنیم می‌خواستیم در خدمت دوستان باشیم.

وی ادامه داد: حدود سی فیلم خوب داشتیم و باید آثاری را وارد می‌کردیم که هم مخاطب راضی شود و هم جشنواره شکل بهتری بگیرد به همین دلیل ۲۴ فیلم به بخش رقابتی راه پیدا کرد و چهار اثر در بخش رزرو ماند و امیدواریم اثر آقای جوزانی هم برسد و هر زمان برسد کار ایشان را در بخش رقابتی خواهیم داشت و امیدوارم جشنواره میزبان اهالی فرهنگ و رسانه باشد.

امینی گفت: در حوزه بین‌الملل با توجه به ادغامی که شد امسال میزبان این آثار هم خواهیم بود اتفاق خوبی در این بستر رخ داد و جا دارد از رائد فریدزاده و تیمشان تشکر کنم ۵۷۸ فیلم متقاضی حضور بودند و از این میان ۲۶ اثر از ۲۵ کشور حضور خواهند داشت. البته برخی محصولات مشترک هستند و برای اولین بار اکران خود را در منطقه دارند.

وی تأکید کرد: از ۲۸ کشور مهمان خواهیم داشت، بازار فیلم را امسال پررونق خواهیم داشت و کمپانی‌های مختلفی خواهند آمد و در برج میلاد برگزار می‌شود محل استقرار ما در بخش بین‌الملل همین است.

مجتبی امینی: در جشنواره فیلم فجر خودی و غیرخودی نداریم

جشنواره فجر متعلق به خانواده سینماست

دبیر جشنواره فیلم فجر درباره موضع برخی صاحبان آثار برای عدم حضور در جشنواره هم گفت: جشنواره فیلم فجر متعلق به خانواده سینماست و جشن سینمای کشور است و بستری برای انرژی گرفتن خانواده سینماست. امسال با یک همدلی جشن سینما را رقم خواهیم زد.

امینی درباره مسأله قاچاق فیلم‌ها گفت: در حوزه آی‌تی دوستان ما زحمات مختلفی را کشیدند و تمهیداتی شده است اما کشور تحت حمله سایبری است، اما فضا کنترل شده است تاریخ و زمان مقرری در نظر گرفته شده تا فیلم‌ها به نمایش درآید امیدوارم اتفاقی رخ ندهد و جشنواره مرتبی داشته باشیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه اگر عوامل فیلم‌ها در نشست‌ها نیایند، گفت: جشنواره متعلق به سینما و اهالی سینماست به ویژه دوستانی که اثر تولید کردند و متقاضی حضور شدند و راه پیدا کرد. قاعده این است که از لحاظ پروتکل‌های حرفه‌ای جشنواره‌ها و صنعت فیلم‌سازی، متولی تصمیم‌گیری برای یک اثر تهیه‌کننده است و او است که تصمیم می‌گیرد چه اتفاقی برای فیلم رخ بدهد. همه ساله برخی عوامل همراه با تهیه‌کننده بوده‌اند برخی نبوده‌اند. وقتی یک اثر ثبت‌نام می‌کند به اکران آن اثر احترام می‌گذاریم و حاشیه‌هایی که برای آن به وجود بیاید تاثیری بر عدالت‌خواهی در اکران اثر و شرایط حضورش نخواهد داشت.

وی تأکید کرد: آثار برای ما محترم است و حجت همکاری هم تهیه‌کننده است. در سال‌های گذشته جشنواره فیلم فجر هم یک سری همراهی نمی‌کردند یک سری دوست نداشتند نشست داشته باشند. این موضوع طبیعی است همه آثاری که راه یافتند اکران موفق خواهند داشت بستر آرامی را برای آن‌ها مهیا می‌کنیم تا مخاطبان ببینند ارزیابی و داوری می‌شوند.

مجتبی امینی: در جشنواره فیلم فجر خودی و غیرخودی نداریم

اختیاری برای تنبیه و تشویق نداریم

دبیر جشنواره فیلم فجر درباره اهرم‌های تشویقی و تنبیهی برای حضور فیلم‌ها و افراد در جشنواره هم بیان کرد: ما اختیاراتی برای تنبیه و تشویق نداریم شرایط را فراهم می‌کنیم این مباحث در حوزه اختیارات جشنواره نیست شاید از لحاظ قانونی به ارشاد برمی‌گردد جشنواره فجر یک ایونت مهم خاورمیانه است ما یک فستیوال هستیم جنگ تیترها در رسامه هاست و بدیهیم است ولی ما در برگزاری چارچوب اختیاراتی داریم.

وی درباره بخش بین‌الملل گفت: ما در شرایط ملتهبی بوده‌ایم رسانه‌های آن ور آب این هجمه چند ماهه را با دوز بالا شروع کردند و ادامه می‌دهند تدابیری را چیدمان کردیم و جشنواره را در شرایطی جلو می‌بریم که با کمترین آسیب بتوانیم این کشتی را به ساحل برسانیم حوزه بین‌المل حوزه‌ای است که جنگ آن ور آب می‌خواهد به آن آسیب برساند و می‌خواهیم به آرامی آن را پیش ببریم. مباحث بین‌الملل در چند روز آینده اعلام می‌شود مقداری به ما حق بدهید موضوعی مطرح شد که چرا دبیر جشنواره صحبت نمی‌کند این جزو سیاست‌هایی بوده که برنامه‌ریزی کردیم شرایط از دوازده بهمن به شرایط بهتری برای مطبوعات تبدیل خواهد شد.

شرایط عادلانه برای اخذ آرای مردمی نداریم

وی درباره شرایط اهدای سیمرغ مردمی جشنواره هم گفت: امسال خط تولید آثار سینمایی با یک توقف و شرایط سه چهار ماهه که کشور درگیر بود، کند شده بود. ما به پاس متقاضیان حضور در جشنواره و همکاران محترمی که می‌خواستند حضور داشته باشند، تصمیم گرفتیم تا کمک کنیم تا اثر آن‌ها برسد. همه ۷۵ فیلم دوست داشتند در جشنواره باشند. برای این تقاضا جلسات مختلفی گذاشتیم چون شرایط دوستان را درک کردیم. ما می‌توانستیم همان اول بیست فیلم را انتخاب کنیم اما می‌خواستیم جشنواره کیفیت خوبی داشته باشد. به همین دلیل منتظر ماندیم تا دوستان فیلم را برسانند.

امینی ادامه داد: دوستان گرفتار شدند چون استودیوها ترافیک کاری داشتند یک سری آثار از اواسط جشنواره به ناوگان اکران اضافه خواهند شد و اگر فشار بیاوریم کیفیتشان خوب نمی‌شود لذا چند اثری که در پایان جشنواره می‌رسند شرایط را برای اخذ آرای مردمی سخت می‌کنند و عدالت از بین خواهد رفت. دوستان ما چند هفته‌ای است درگیر هستند که ببینند آیا می‌توانند یک بستر عادلانه فراهم کنند یا نه. در این لحظه نمی‌توانیم این ۲۴ فیلم را در سبد آرای مردمی قرار بدهیم. باید کمی صبر کنیم و در ادامه درباره آن تصمیم خواهیم گرفت.

نشست‌های رسانه‌ای فیلم‌ها طبق روال همیشگی برگزار می‌شود

وی درباره نشست‌های خبری بیان کرد: نشست‌ها طبق روال قبل است قرار نیست اتفاق جدیدی را رقم بزنیم. موضوع مجری نشست‌ها هم بعداً اطلاع‌رسانی می‌شود برنامه‌ریزی کامل انجام شده و طبق روال قبل برگزار خواهد شد.

امینی درباره برنامه‌ریزی برای دایمی کردن اهدای سیمرغ اقتباسی هم گفت: این سیمرغ در چند دوره بوده در چند دوره نبوده و بود و نبود آن هم به آثار حاضر در جشنواره برمی‌گردد. باید جلوتر برویم و ببینیم در این ۲۴ اثر، فیلمی برگفته از اقتباس هست یا نه و آیا وزنی دارد یا نه. این را باید در روزهای آینده بررسی کنیم.

دبیر این رویداد درباره امکان حضور اهالی رسانه در برج میلاد هم اظهار کرد: کنداکتور اکران میلاد و ملت مشابه است و یک برنامه را دارد. تمهیداتی شده که سهمیه‌ای برای حضور خبرگزاری‌ها در میلاد وجود داشته باشند. همان اکرانی که در میلاد هست در ملت هم هست. آثار بین‌المللی در هر دو جا اکران می‌شود. بازار اما به صورت تخصصی است و برای عموم دسترسی ندارد.

جشنواره فجر نباید از جشنواره‌های خارجی الگوبرداری کند

وی ادامه داد: موضوع فرش قرمز و فیروزه‌ای و این‌ها تیترخور است و اهالی رسانه با آن درگیر هستند. ما امسال سیاست‌مان این بود که یک جشنواره چهل ساله را به قدم‌های بعدی ببریم از همه کسانی که خون دل خوردند جشنواره به اینجا برسد تشکر می‌کنم. با جشنواره فیلم فجر کل کشور درگیر می‌شود و هزار حاشیه دارد. جا دارد از دبیران قبلی تشکر کنم ما سرباز فرهنگی هنری کشور هستیم و باید این کشتی را به ساحل برسانیم و چراغ این رویداد روشن بماند. نگاه حقیر و سیاست ما این است باید جشنواره با سبک ایرانی اسلامی همراه باشد. نباید الگوبرداری کنیم از جشنواره‌های خارج از کشور و فرهنگ آنها را اجرا کنیم. هر کشوری فرهنگ خود را دارد ما هم عقبه‌ای داریم که زبان‌زد هست و باید طبق آن عمل کنیم ما از این حاشیه‌ها دور بودیم و باید در چارچوب فرهنگی اسلامی خودمان پیش برویم گرچه غلط‌هایی هم پیش می‌آید اما باید با نقد و گفتمان آن‌ها را حل کرد.

امینی درباره داوری آثاری که عواملشان در جشنواره حضور پیدا نکنند هم گفت: این جشنواره در حوزه رقابتی متعلق به خانواده سینماست. در این چهل دوره گاهی حال خوب و گاهی حال همه بد بوده است. کشور برای همه عزیز است و فرهنگ و هنر برای همه مهم است. جشنواره بر اساس پروتکل‌های استاندارد با قدرت پیش خواهد رفت و با اقتدار تصمیم خواهد گرفت و اجرا خواهد کرد. ما مهمان اهالی فرهنگ و رسانه و سینما هستیم صاحبخانه اهالی سینما هستند. آنها زحمت کشیده و اثری را تولید کرده‌اند نباید مباحث فرهنگی و هنری را با مسایل سیاسی گره بزنیم. وقتی به مسئولی نقد می‌کنیم خودمان به‌عنوان اهالی فرهنگ و رسانه باید بدانیم باید در خدمت مردم باشیم شرایطی را فراهم کنیم برای خانواده‌ها تا سبد فرهنگی درستی داشته باشند باید دست به دست هم بدهیم تا چرخه اقتصاد سینما که در سه سال گذشته اقتصاد بدی داشته دوباره زنده شود. من جای مشکلی نمی‌بینم و این همدلی را به خانواده‌های ایرانی هدیه می‌دهیم.

التهابات اخیر تأثیری بر مودت و دوستی ما با اهالی سینما ندارد

امینی درباره گفتگو با عواملی که گفته‌اند به جشنواره نمی‌آیند، بیان کرد: من برای اینکه دوقطبی شکل نگیرد سکوت رسانه‌ای داشتم. من بچه سینما هستم و از ۱۷ سالگی در سینما کار می‌کنم و عضو کوچکی از خانواده سینما هستم. در کنار دوستان زیادی در خانواده سینما بوده‌ام. شاید اختلاف سلیقه در حوزه فکری داشته باشیم اما از دوستان ما هستند و صمیمیت و مودتی بین ما جاری است. ما در این ماه‌ها به این موضوع پایبند بوده‌ایم با بازیگران، کارگردانان و… جلسات متعددی داشته‌ایم و این فضای محبت و صمیمیت بین ما برقرار بوده و التهابات چند ماه اخیر تاثیری در این موضوع نمی‌گذارد.

وی افزود: احترام جاری است و این‌طور نیست که به این رابطه‌ها خدشه وارد شود از همه اهالی رسانه می‌خواهم به این موضوع کمک کنند. باید انرژی مثبت بدهیم. دشمن این فضای کرختی و این فضای سخت را دوست دارد و می‌خواهد این فضا تمدید شود. باید دست به دست بدهیم برای امیدبخشی، آگاهی‌بخشی. زندگی بالا و پایین دارد قرار نیست همه چیز همیشه بر وفق مراد پیش برود. این تعامل همواره بوده و هست.

گفتند تو تهیه‌کننده گاندو هستی!

مجبتی امینی در پاسخ به سوالی درباره اینکه نبود شفاف سازی در فرآیند برگزاری جشنواره امسال آیا نشأت گرفته از نگاه امنیتی او نیست، اظهار کرد: موج رسانه‌ای در رسانه‌ها در این زمینه از جایی آغاز شد که تو تهیه‌کننده گاندو هستی! فیلمسازی در جهان ژانرهای مختلفی دارد آثار پلیسی و امنیتی در دنیا وجود دارد. مثلاً سریال ۲۴ می‌سازند. در کشور ما هم آثاری ساخته شده بود اما گاندو بیشتر سر و صدا کرد. در حالی که من در ژانرهای مختلفی کار کرده‌ام. هومن سیدی را با «آفریقا» به سینما معرفی کردم. «بدون مرز» را ساختم، «شکارچی شنبه» را ساختم و… اما همه رو «گاندو» تمرکز کرده‌اند.

وی ادامه داد: گاندو بیشتر بر زبان‌ها افتاده و آثار دیگر رزومه من را فراموش کرده‌اند. این موضوع درباره پوشش رسانه‌ای اخبار جشنواره امسال اصلاً ربطی به نگاه امنیتی ندارد. هر مدیری بر کرسی مدیریت بنشیند، استراتژی برای خود تعیین می‌کند. با توجه به التهابات کشور هر کسی برنامه‌ریزی می‌کرد تا جشنواره را با اقتدار و شرایط مناسب رقم بزند. این پاراف شده نیست. دستگاهی به ما تذکر نداده است. تذکر خاصی هم از مراجعی نگرفته‌ایم و این امر تدبیر من بوده تا آسیبی به صاحبان آثار و البته آثار نرسد. گاهی کسی قراردادی می‌بندد اما آنقدر به او فشار می‌آورند که می‌گوید من کشاورزم! ما باید از همه صیانت کنیم. آنقدر هجمه رسانه‌های آن ور زیاد است که به دوستان فشار می‌آورد.

چیزی به اسم خودی و غیرخودی در سینما نداریم

امینی گفت: بعد از معدن سخت‌ترین شغل فیلمسازی است اگر روح و روان آنها تحت‌تاثیر این حواشی قرار بگیرد دیگر انگیزه‌ای ندارند. من باید از همکارانم مراقبت کنم ما به جای اینکه اسم‌ها را زودتر بگوییم دیرتر گفتیم تا بچه‌ها با آرامش کار کنند. ما فقط پیرو صیانت از آثار و همکاران این کار را کردیم. بدنه تولیدات سینمایی به دلیل التهابات دچار وقفه شد اگر با فضایی رو به رو می‌شویم که آثار را دیر اعلام می‌کنیم دوستان به ما حق بدهند. ما در شرایط استانداردی نبودیم لذا باید عادلانه به این موضوع نگاه کنیم در شرایط سخت کار می‌کنیم لذا باید توقعات را پیش ببریم.

دبیر جشنواره فیلم فجر تأکید کرد: ما چیزی به اسم خودی و غیرخودی در سینما نداریم. همه دوستان اپوزسیون که الان در خارج هستند پیش‌تر در همین جشنواره بوده‌اند. دوستی گفته بود پنج سال است در جشنواره نبوده‌ایم اما اتفاقاً بوده و دستمزد هم گرفته است. آمار و ارقام درباره فیلم‌ها اعلام شده همه آدم‌ها هنرمندان بدنه سینما هستند و از جای خاصی نیامده‌اند. این کلمه خودی و غیرخودی کلمه خوبی برای ما نیست ما در لیست فعلی هنرمندانی می‌بینید که ایدئولوژی مختلف دارند از کره مریخ کسی را نیاورده‌ایم. اگر زمان به عقب برگردد باز هم اسامی را دیر اعلام می‌کنیم تا درگیر حواشی رسانه‌ای نشوند ما باید همراهی کنیم که دوستان متمرکز تولید شوند.

دلیل اختلال در سامانه‌های بلیت‌فروشی چیست؟

امینی درباره اختلال سایت‌های بلیت‌فروشی بیان کرد: همه می‌دانید که ممکن است اختلالی در زیرساخت‌ها پیش بیاید اما برای این سه سامانه ماه‌ها تلاش کردیم اما اینترنت کشور و دیتا سنتر گاهی دچار مشکل می‌شود و وزارت ارتباطات باید کمک کند. بالاخره همه مجموعه‌های اینترنتی تحت حمله سایبری قرار گرفته است اما این سه سامانه در حال حاضر کار می‌کند ولی گاهی کند می‌شود.

دبیر این رویداد توضیح داد: مهمترین همراهی ما با صاحبان آثار این است که کل فشار را گردن خودمان گذاشتیم. در حالی که یک ماه پیش راحت می‌توانستیم فیلم‌ها را اعلام کنیم. همین که الان تحت فشار در اکران و برنامه‌ریزی است. به خاطر درک سینماگران بوده است. فکر نمی‌کنم در سال‌های اخیر این‌همه همراهی با سینماگران شده باشد. دوستان ما در حوزه پشتیبانی لحظه به لحظه با استودیوها پیش می‌روند. ما با وسواس کارها را پیش بردیم و در روزهای آینده خواهید دید که با یک سبد خوب از فیلم‌ها و ژانرها مواجه هستید. ما با فیلم اولی‌های خوبی در این دوره مواجه هستیم. چند فیلم‌ساز از شهرستان هستند، «هوک» با روحیه پهلوانی، «در آغوش درخت» با محوریت آینده‌نگری، «های پاور» با محوریت ایثار، «آه سرد» با محوریت قضاوت و گذشت از فیلم اولی‌های خوب ما هستند که در اقلیم‌های مختلف ساخته شده‌اند.

نجفی هم در این بخش درباره فرآیند فروش اینترنتی بلیت‌های جشنواره گفت: بیش از ۶۵۰۰ قطعه بلیت در این دو ساعت بازگشایی سامانه‌های فروش، فروخته شده است.

امینی در پاسخ به سوال انتقادی درباره استاندارد نبودن فرآیند برگزاری جشنواره فجر پس از ۴۱ دوره، اظهار کرد: جشنواره بر اساس چارچوب استانداردها پیش می‌رود صاحبان آثار با تاخیری کارها را با انتها می‌رسانند فیلم‌هایشان دو ماه پیش آماده نشده است تا روی اقلام تبلیغاتی انرژی بگذارند. صاحبان آثار عکس‌های فیلم‌ها را داده‌اند و در سایت جشنواره هست. برای ۲۴ اثر هم آیتم‌های معرفی داشته‌ایم. این موضوع در اختیار تهیه‌کننده است که کار تبلیغی روی آن انجام بدهند یا نه. هر کسی برای خودش سیاستگذاری دارد. مطالبه ما این است که اقلام تبلیغاتی را در اختیار ما بگذارند اما آنها در نهایت خودشان تصمیم می‌گیرند ما بستری را برای تبلیغات فیلم فراهم می‌کنیم و هر کسی دوست دارد از آن استفاده می‌کند. بعضی دوست ندارند این اقلام را بدهند و این سلیقه‌ای است.

نجفی هم گفت: ما در استانداردها با کن و ونیز خیلی فاصله داریم که این فاصله در خیلی موارد دیگر هم وجود دارد.

امینی درباره اقدام عملی در جهت حل مناقشات چند ماه اخیر با صنوفی مانند انجمن منتقدان بیان کرد: شورای مرکزی انجمن منتقدان اعلام کرد که نمی‌خواهند در جشنواره شرکت کنند در حالی که در دوره‌های پیشین حضور داشتند و اتفاقاً سمت داشتند. از آنها تشکر می‌کنم با این حال ثبت‌نام ۱۴۷ منتقد در جشنواره نشان می‌دهد که بدنه منتقدان خود را از اهالی سینما جدا نمی‌دانند. قاعده امر این است که نقد پابرجاست و محترم است و باید احترام آن حفظ شود.

اهالی هنر حق دارند به شرایط طبیعی فعالیت بازگردند

وی افزود: این شرایط بارها تکرار شده است اما همه مشاغل مختلف در کشور به کار خود پرداخته‌اند. زندگی همه به حالت طبیعی پیش می‌رود ما هم جزو مردم هستیم و کار می‌کنیم اما موج رسانه‌ای که سمت اهالی هنر رهبری می‌شود این مطالبه را دارد که حوزه هنر باید با کار کردن گارد داشته باشد، حتی معیشت آن‌ها متوقف شود اما چرا همه به روزمرگی برگشته‌اند اما حوزه هنر هنوز زیر ذره‌بین هستند. اهالی هنر حق دارند به جریان طبیعی کار خود برگردند و امرار معاش کنند بچه‌های هنر در هزینه‌های زندگی به واسطه فشارها دچار مشکل شده‌اند در حالی که بقیه صنوف به زندگی خود ادامه می‌دهند باید کمک کنیم در این مورد شفاف‌سازی صورت بگیرد و اهالی فرهنگ و هنر بتوانند کار کنند و از ذره بین رسانه‌های معاند فاصله بگیرد.

امینی در پاسخ به خبرنگار افغانستانی حاضر در نشست درباره حضور فیلم‌های مرتبط با افغانستان در جشنواره امسال مطرح کرد: ما فیلم با موضوع افغانستان که جامع و صریح باشد نداریم اما برادران و خواهران افغان برای ما محترم هستند ما میزبان فیلمسازان افغان در حوزه بین‌الملل و بازار هستیم در بازار یک کمپانی افغان داریم که غرفه‌ای هم دارند.

دبیر این رویداد در بخش پایانی توضیح داد: ما امسال فیلمسازان اول خوبی داریم. تجربه‌ای در چند دوره فجر رقم خورده و با پدیده‌های خوبی در حوزه فیلم‌های اول مواجه بوده‌ایم و نسل به نسل به بدنه فیلمسازی اضافه می‌شود که باعث مباهات است و این کادرسازی در این حوزه جای شکر دارد و جزو دستاوردهای جمهوری اسلامی است ما در چهل و یک دوره پختگی و به کمال رسیدن فیلمسازان و عوامل صنعت سینما را دیده‌ایم و این جزو دستاوردهای نظام است به نوعی که در حوزه بین‌الملل حرف‌های خوبی دارد موضوع فشارهای رسانه‌ای چهل و اندی هست. هرچه فشار بیشتر می‌شود موفقیت‌ها و بستر برای پیشرفت بیشتر می‌شود فشارها بر ما تاثیر نگذاشته و با اقتدار پیش می‌رویم و جشنواره خوبی خواهیم داشت.

وی گفت: در ۲۲ بهمن هم اختتامیه باشکوهی خواهیم داشت و فصل جدیدی برای تولید رقم خواهیم زد تا بستر تولید و نشاط را فراهم کنیم ما باید دست به دست هم بدهیم برای همدلی تا اتفاقات خوبی را رقم بزنیم از همه دست‌اندرکاران جشنواره تشکر می‌کنم از وزیر تشکر می‌کنم گرچه با او در فضای مجازی شوخی‌هایی شد اما اهتمام ویژه‌ای بر سینما دارد با توجه به انرژی که در خط تولید سینما گذشته شد امیدوارم اتفاقات خوبی رخ دهد. ما مهمان هستیم و همه اهالی سینما صاحبخانه هستند جشنواره برای بدنه سینما و خانواده سینماست ما انتقاد پذیر هستیم اگر مشکلی پیش می‌آید به ما بگویید خوشحالیم که خانواده رسانه پویا و خلاق است امیدوارم چراغ جشنواره پر فروغ باشد.

مسعود نجفی در پایان نشست تأکید کرد اکران فیلم‌های جشنواره در سالن اصحاب رسانه از ساعت ۱۶ روز چهارشنبه ۱۲ بهمن‌ماه آغاز خواهد شد.نشست رسانه‌ای دبیر چهل‌ویکمین جشنواره فیلم فجر در ساعت ۱۳ به پایان رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس